Ampicilline

ampicillineAmpicilline is een penicilline-antibioticum. Dit geneesmiddel maakt de celwand van een bacterie dunner, waardoor deze uiteindelijk kapot gaat en de bacterie sterft. Ampicilline werkt tegen veel soorten bacteriële infecties. Het wordt onder andere voorgeschreven bij blaasontsteking, maagdarminfecties, luchtweginfecties en huidinfecties.

Gebruik van Ampicilline

Ampicilline wordt ingenomen als capsule. Dit medicijn moet op een lege maag worden geslikt, dat wil zeggen 1 uur voor of 2 uur na de maaltijd. Slik de capsule in zijn geheel door met voldoende water. Verdeel de doses zo goed mogelijk over de dag, zodat de werkzame stof regelmatig in het bloed terecht komt.

Dosering

De duur van een antibioticakuur met Ampicilline kan variëren. Dit hangt af van de soort infectie waarvoor u het geneesmiddel gebruikt. De arts weet hoe lang u dit antibioticum moet gebruiken.

De algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar: drie- tot viermaal daags 1 capsule à 250 mg of 500 mg.

Voor kinderen jonger dan 10 jaar zal de arts een andere dosering voorschrijven. Lees voor gebruik de bijsluiter en wijk niet af van de voorgeschreven dosering.

Let op:

  • Gebruik Ampicilline niet als u overgevoelig bent voor ampicilline of andere penicilline-antibiotica.
  • Dit geneesmiddel kan soms bijwerkingen veroorzaken. Bekende bijwerkingen zijn onder andere misselijkheid, overgeven en diarree. In de bijsluiter staat meer informatie over dit onderwerp.
  • Gebruik Ampicilline uitsluitend in overleg met de arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Maak de antibioticakuur helemaal af, zonder onderbrekingen.
  • Dit medicijn kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen, waaronder de anticonceptiepil. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie, en vertel de arts altijd welke andere medicatie u gebruikt.
Product Prijs *
Ampicilline 250 mg 28 caps. € 48,50 Bekijk product >
Ampicilline 500 mg 28 caps € 59,00 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult