Augmentin

augmentinAugmentin bestaat uit amoxicilline en clavulaanzuur. Amoxicilline is een penicilline-antibioticum: een geneesmiddel dat diverse soorten bacteriën doodt. Sommige bacteriën zijn echter resistent tegen amoxicilline. Ze scheiden een stof af die de werking van het antibioticum tegengaat. Clavulaanzuur verhindert de aanmaak van deze stof, waardoor de bacterie alsnog door de amoxicilline wordt gedood. Augmentin wordt voorgeschreven bij diverse bacteriële infecties, waaronder blaasontsteking, luchtweginfecties, maagdarminfecties en de ziekte van Lyme.

Gebruik van Augmentin

Dit geneesmiddel is onder andere verkrijgbaar als tablet en als suspensie( drank). De tabletten moeten in hun geheel worden ingenomen met wat vloeistof. Doe dit tijdens of vlak na de maaltijd, dan is de kans op maagdarmklachten kleiner. De suspensie wordt vaak voorgeschreven aan kinderen.

Verdeel de doses goed over de dag. Op die manier kan Augmentin de infectie optimaal bestrijden.

Dosering

Augmentin is verkrijgbaar in verschillende sterktes. De arts bepaalt hoe vaak en hoe lang u dit geneesmiddel moet gebruiken en welke sterkte het meest geschikt is. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

  • Volwassenen en kinderen die zwaarder zijn dan 40 kilo: driemaal daags 1 tablet à 500 mg amoxicilline/125 mg clavulaanzuur, of tweemaal daags 1 tablet à 875 mg amoxicilline/125 mg clavulaanzuur.

Voor kinderen die minder wegen dan 40 kilo zal de arts een aangepaste dosering voorschrijven.

Let op:

  • Gebruik dit geneesmiddel niet als u overgevoelig bent voor clavulaanzuur, amoxicilline of andere penicilline-antibiotica, of een van de overige bestanddelen. Overleg met de arts als u lijdt aan een ernstige lichamelijke aandoening voordat u dit medicijn gebruikt.
  • Augmentin mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding, mits de aanbevolen dosering niet wordt overschreden.
  • Maak de kuur helemaal en zonder onderbrekingen af.
  • Augmentin veroorzaakt in uitzonderlijke gevallen maagdarmklachten of andere bijwerkingen. Lees de bijsluiter voor meer informatie.
  • Dit geneesmiddel kan een wisselwerking hebben met andere medicatie. De arts weet om welke medicijnen het gaat. In de bijsluiter leest u meer over de wisselwerkingen.
Product Prijs *
Augmentin 625 mg 21 tabl. € 65,00 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult