Cefalexine (cephalexin)

cefalexineCefalexine behoort tot de cefalosporine-antibiotica. Deze geneesmiddelengroep wordt gebruikt voor de behandeling van diverse bacteriële infecties, zoals luchtweginfecties (waaronder bronchitis, keelontsteking, middenoorontsteking, bijholteontsteking), blaasontsteking en huidinfecties.

Gebruik van Cefalexine

Een antibioticakuur met Cefalexine bestaat uit tabletten of capsules die in hun geheel moeten worden doorgeslikt. Neem de tablet of capsule in op een nuchtere maag (1 uur voor de maaltijd of 2 uur erna). De kuur moet zonder onderbrekingen helemaal worden afgemaakt.

Dosering

Cefalexine is verkrijgbaar in diverse sterktes. De arts weet welke sterkte het beste helpt bij de bacteriële infectie. Wijk niet af van dit advies.

De algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt:

  • Volwassenen: iedere 6 uur 1 tablet of capsule à 250 mg of 500 mg.
  • Kinderen vanaf 6 jaar: 25 – 50 mg per kilo lichaamsgewicht. Verdeel deze dagdosering over 4 doses (elke 6 uur).

Cefalexine is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. De lengte van de antibioticakuur verschilt per aandoening en wordt bepaald door de arts.

Let op:

  • Gebruik dit geneesmiddel niet bij overgevoeligheid voor cefalosporine-antibiotica of een van de gebruikte hulpstoffen.
  • Heeft u ernstige gezondheidsproblemen, zoals een aandoening aan de nieren, lever of het hart, of lijdt u aan een ander ziekte, overleg dan eerst met de arts voordat u Cefalexine gaat gebruiken.
  • Overleg met de arts over het gebruik van deze antibioticakuur als u zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Cefalexine veroorzaakt in sommige gevallen bijwerkingen, waaronder diarree, misselijkheid, buikpijn en andere klachten. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de bijwerkingen.
  • Vermeld bij uw bestelling of u nog andere medicijnen gebruikt. Deze kunnen een wisselwerking hebben met Cefalexine. De arts weet om welke geneesmiddelen het gaat.
Product Prijs *
Cephalexin 250 mg 28 caps € 48,20 Bekijk product >
Cephalexin 500 mg 21 caps € 50,20 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult