Co-fluampicil

co-fluampicilCo-fluampicil bestaat uit twee verschillende penicilline-antibiotica: flucloxacilline en ampicilline. Beide geneesmiddelen zorgen ervoor dat de celwand van de bacterie kapot gaat. Zonder celwand kan de bacterie niet voortleven. Sommige bacteriën zijn echter resistent tegen Ampicillline. Ze maken een bepaalde stof aan die de werking van het antibioticum tegengaat. Flucloxacilline is niet gevoelig voor deze stof en kan de resistente bacteriën daardoor alsnog vernietigen.

Co-fluampicil wordt vaak gebruikt bij bacteriële infecties waarbij het onbekend is om welke bacterie het precies gaat. Dit antibioticum werkt ook goed bij bacteriën die resistent zijn tegen andere penicillinen. Artsen schrijven dit geneesmiddel onder andere voor bij luchtweginfecties, huidinfecties en geslachtsziekten.

Gebruik van Co-fluampicil

Deze antibioticakuur bestaat uit capsules die op een lege maag (1 uur voor de maaltijd of 2 uur erna) moeten worden ingenomen. Slik de capsules in hun geheel door met water. Verdeel het aantal voorgeschreven doses zo goed mogelijk over de dag. Moet u dit geneesmiddel bijvoorbeeld viermaal daags innemen, slik dan om de zes uur een capsule. Maak de kuur helemaal af, zonder onderbrekingen.

Dosering

Een capsule Co-fluampicil bevat 250 mg Flucloxacilline en 250 mg Ampicilline. Tenzij de arts anders voorschrijft, is de aanbevolen dosering bij de meeste infecties als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar: viermaal daags 1 capsule.

Co-fluampicil is niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar. De duur van de kuur wordt bepaald door de arts. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Let op:

  • Gebruik dit medicijn niet als u overgevoelig bent voor penicilline.
  • Gebruik deze antibioticakuur uitsluitend op advies van de arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Lijdt u aan een lever- of nieraandoening, of heeft u een andere ziekte, overleg dan met de arts voordat u dit medicijn gaat gebruiken.
  • Gebruikt u andere medicijnen? Deze kunnen een wisselwerking hebben met Co-fluampicil. De arts weet om welke medicijncombinaties het gaat.
  • Bij gebruik van de kuur kunnen bijwerkingen optreden, waaronder diarree, buikpijn en misselijkheid. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de bijwerkingen.
Product Prijs *
Co-Fluampicil 250 mg 28 caps. € 76,50 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult