Erythromycine

erythromycineErythromycine is een macrolide-antibioticum. Dit geneesmiddel verhindert de eiwitaanmaak van de bacterie en zorgt er zo voor dat de bacterie sterft. Erythromycine is een breedspectrum geneesmiddel: het helpt bij veel verschillende infecties, bijvoorbeeld bij luchtweginfecties (keelontsteking, bronchitis, longontsteking, legionella), geslachtsziekten (zoals chlamydia en gonorroe) en huidinfecties (steenpuisten, acne, wondroos).

Gebruik van Erythromycine

Een antibioticakuur met Erythromycine is verkrijgbaar als tablet, suspensie of als zakjes met granulaat. De tablet moet in zijn geheel worden doorgeslikt met water. De granulaat lost u eerst op in een half glas water. Drink de vloeistof vervolgens direct op. De suspensie kunt u doseren met het bijgeleverde maatlepeltje of doseerspuitje.

Neem Erythromycine tabletten in op een lege maag, dat wil zeggen 1 uur voor de maaltijd of 2 uur erna. De granulaat en suspensie kunt u beter tijdens de maaltijd innemen.

Maak de antibioticakuur altijd helemaal af, zonder onderbrekingen. Verdeel de doseringen zo goed mogelijk over de dag.

Dosering

De arts bepaalt welke dosering het beste helpt bij uw klachten. Bij de meeste infecties gelden de volgende richtlijnen:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: viermaal daags 500 mg.

Voor kinderen jonger dan 15 jaar zal de arts een andere dosering voorschrijven. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Let op:

  • Gebruik Erythromycine niet als u overgevoelig bent voor macrolide-antibiotica of een van de gebruikte hulpstoffen. Overleg met de arts als u lijdt aan een leveraandoening of andere ernstige ziekte.
  • Bent u zwanger of geeft u borstvoeding, dan kunt u deze antibioticakuur gebruiken in overleg met de arts.
  • Erythromycine kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder diarree, misselijkheid en duizeligheid. In de bijsluiter leest u meer hierover.
  • Antibiotica kunnen een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Vermeld welke geneesmiddelen u gebruikt zodat de arts u zo nodig hierover kan informeren.
Product Prijs *
Erythromycine 250mg/5ml 100ml € 50,70 Bekijk product >
Erythromycine 250 mg 28 tabl. € 48,00 Bekijk product >
Erythromycine 250 mg 56 tabl. € 55,20 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult