Keflex

keflexKeflex is een antibioticum uit de groep cefalosporines. De werkzame stof is cefalexine, een geneesmiddel dat verschillende bacteriële infecties bestrijdt, waaronder luchtweginfecties, urineweginfecties (blaasontsteking) en huidinfecties.

Gebruik van Keflex

Keflex is verkrijgbaar in tabletten of capsules die in hun geheel moeten worden doorgeslikt. Neem dit geneesmiddel bij voorkeur in op een lege maag (1 uur voor de maaltijd of 2 uur erna). Een antibioticakuur moet altijd helemaal worden afgemaakt. Onderbreek de kuur niet.

Dosering

Een capsule of tablet Keflex bevat 250 of 500 mg cefalexine. De arts bepaalt welke sterkte het beste helpt bij uw klachten. Wijk niet af van dit advies.

De algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt:

  • Volwassenen: iedere 6 uur 1 dosis à 250 mg of 500 mg.
  • Kinderen vanaf 6 jaar: 25 – 50 mg per kilo lichaamsgewicht. Verdeel deze dagdosering over 4 doses (elke 6 uur).

Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. De lengte van de antibioticakuur wordt bepaald door de arts.

Let op:

  • Gebruik dit geneesmiddel niet bij overgevoeligheid voor cefalexine, andere cefalosporine-antibiotica of een van de gebruikte hulpstoffen.
  • Heeft u een aandoening aan de nieren of lijdt u aan een ander ziekte, overleg dan eerst met de arts voordat u dit geneesmiddel bestelt.
  • Keflex kan in overleg met de arts gebruikt worden tijdens een zwangerschap of het geven borstvoeding.
  • Keflex veroorzaakt in sommige gevallen bijwerkingen, waaronder diarree, misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de bijwerkingen.
  • Sommige geneesmiddelen kunnen een wisselwerking hebben met Keflex. De arts weet om welke combinaties het gaat. Meld daarom altijd bij uw aanvraag welke andere medicijnen u gebruikt.
Product Prijs *
Keflex (cephalexin) 250 mg 28 caps. € 48,20 Bekijk product >
Keflex (cephalexin) 250 mg 28 caps. € 48,20 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult