Minocycline

minocyclineMinocycline is een breedspectrumgeneesmiddel en kan daardoor gebruikt worden bij verschillende bacteriële infecties. Dit medicijn behoort tot de groep tetracyclines. Het doodt bacteriën door hun stofwisseling te belemmeren. Minocycline helpt onder andere bij diverse luchtweginfecties, gonorroe, hevige acne, blaasontsteking en bacteriële infecties in het maagdarmkanaal.

Gebruik van Minocycline

Een antibioticakuur met Minocycline bestaat over het algemeen uit tabletten of capsules. Deze kunt u bij voorkeur tijdens de maaltijd innemen. Kauw de tablet of capsule niet fijn, maar slik deze in zijn geheel door met water. Maak de kuur zonder onderbrekingen af.

Dosering

Minocycline is verkrijgbaar in de sterktes 50 mg en 100 mg. De gangbare dosering is voor de meeste infecties als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: tweemaal daags 100 mg.

De duur van de kuur kan variëren, maar is in de meeste gevallen tussen de 7 en 14 dagen. Houdt u altijd aan de dosering die door de arts is voorgeschreven.

Let op:

  • Gebruik dit medicijn niet bij overgevoeligheid voor minocycline, andere tetracyclines of een van de overige bestanddelen.
  • Kinderen jonger dan 8 jaar mogen dit geneesmiddel niet innemen: het kan bij hen de botstructuur en de kleur van het gebit blijvend veranderen. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar gebruiken Minocycline uitsluitend op advies van de arts.
  • Gebruik dit medicijn niet als u zwanger bent, borstvoeding geeft of een verminderde werking van de lever heeft.
  • Minocycline kan soms bijwerkingen veroorzaken, zoals maagdarmklachten. Ook duizeligheid kan optreden. Rijd geen auto als u hier last van heeft.
  • Sommige geneesmiddelen hebben een wisselwerking met Minocycline. De arts weet welke medicijnen u beter niet met elkaar kunt combineren.
  • Lees voor gebruik de bijsluiter: hierin staat uitgebreide informatie over het gebruik van Minocycline.
Product Prijs *
Minocycline (Minocin) 100 mg 50 caps. € 86,70 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult