Ofloxacine

ofloxacineOfloxacine is een chinolon-antibioticum. Dit medicijn voorkomt de vermenigvuldiging van bacteriën, waardoor de bacteriële infectie uitdooft. Omdat dit geneesmiddel een breedspectrumwerking heeft, kan het worden ingezet bij diverse ontstekingen, zoals longontsteking, bronchitis, middenoorontsteking en blaasontsteking. Artsen schrijven een Ofloxacine-kuur ook wel voor bij gonorroe, een salmonellabesmetting en andere bacteriële infecties.

Gebruik van Ofloxacine

Ofloxacine is verkrijgbaar in tabletten van 200 mg en 400 mg. Slik de tablet door zonder te kauwen. Dit kan voor, tijdens of na het eten. Gebruik dit geneesmiddel niet in combinatie met melkproducten: kalk beïnvloedt de werking van chinolonen. Maak de voorgeschreven kuur altijd helemaal af. Als u te vroeg stopt met het medicijn, kunnen er bacteriën achterblijven en kan de ontsteking terugkomen.

Dosering:

Tenzij de arts anders adviseer, is de gebruikelijke dosering als volgt:

  • Volwassenen: Tweemaal daags 200 tot 400 mg.

Bij blaasontsteking en andere aandoeningen kan de arts een afwijkende dosering voorschrijven. De lengte en sterkte van de kuur hangt af van uw klachten en wordt door de arts bepaald. Ofloxacine is niet geschikt voor kinderen die nog in de groei zijn.

Let op:

  • Gebruik dit geneesmiddel niet als u overgevoelig bent voor ofloxacine of andere chinolon-antibiotica, wanneer u lijdt aan epilepsie.
  • Ofloxacine is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.
  • Lijdt u aan diabetes, hartproblemen of een andere aandoening? Overleg dan eerst met de arts voordat u dit geneesmiddel gebruikt.
  • Neem dit geneesmiddel niet tegelijktijdig in met maagzuurremmers of ijzertabletten.
  • Dit geneesmiddel kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Meld de arts welke medicijnen u gebruikt, zodat hij daar rekening mee kan houden.
Product Prijs *
Ofloxacine 200 mg 14 tabl. € 71,50 Bekijk product >
Ofloxacine 400 mg 7 tabl. € 59,50 Bekijk product >
Ofloxacine 400 mg 14 tabl. € 88,20 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult