Oxytetracycline

oxytetracyclineOxytetracycline, een antibioticum uit de groep tetracyclines, voorkomt dat bacteriën kunnen groeien. Hierdoor wordt de verspreiding van bacteriën gestopt en kan de infectie genezen. Dit geneesmiddel wordt voorgeschreven bij infecties als longontsteking en andere luchtweginfecties, Q-koorts, gonorroe, chlamydia, maagdarminfecties en acne.

Gebruik van Oxytetracycline

Deze antibioticakuur is verkrijgbaar als capsules en tabletten van 250 mg en 500 mg. Slik de tablet of capsule zonder te kauwen door. Neem Oxytetracycline in op een lege maag (1 uur voor de maaltijd of 2 uur daarna) met water. Maagzuurremmende medicijnen en ijzertabletten verminderen de werking van dit Oxytetracycline. Neem deze geneesmiddelen daarom niet tegelijkertijd in.

Dosering

Tenzij de arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Oxytetracycline bij de meeste infecties als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: viermaal daags 250 – 500 mg.

De arts bepaalt welke sterkte u nodig heeft en hoe lang de antibioticakuur duurt. Oxytetracycline is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. Dit geneesmiddel kan de botstructuur en de kleur van het gebit blijvend aantasten bij kinderen die in de groei zijn.

Let op:

  • Gebruik dit antibioticum niet als u overgevoelig bent voor oxytetracycline of andere tetracyclines. Dit geneesmiddel is ook niet geschikt als u lijdt aan een lever- of nieraandoening.
  • Bent u zwanger of geeft u borstvoeding, dan mag u dit medicijn niet gebruiken.
  • Maak de antibioticakuur helemaal af.
  • Gebruik Oxytetracycline niet als de houdbaarheidsdatum verstreken is: het geneesmiddel kan dan nierproblemen veroorzaken.
  • Soms kunnen maagdarmklachten (diarree, misselijkheid) optreden bij het gebruik van Oxytetracycline. Een volledig overzicht van de bijwerkingen staat vermeld in de bijsluiter.

Gebruikt u andere medicijnen, bijvoorbeeld de anticonceptiepil of een cholesterolverlager? Vermeld dit bij uw bestelling. De arts weet of deze geneesmiddelen een wisselwerking hebben met Oxytetracycline.

Product Prijs *
Oxytetracycline 250 mg 112 tabl. € 58,00 Bekijk product >
Oxytetracycline 250 mg 168 tabl. € 66,70 Bekijk product >
Oxytetracycline 250 mg 336 tabl. € 93,00 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult