Tarivid

tarividTarivid bevat ofloxacine, een chinolon-antibioticum. Dit geneesmiddel voorkomt dat een bacterie zich kan vermenigvuldigen. Hierdoor kan een infectie zich niet langer uitbreiden en kan het lichaam de overgebleven bacteriën opruimen. Tarivid is een zogenaamd breedspectrumgeneesmiddel. Het helpt onder andere bij luchtweginfecties, een salmonellabesmetting, gonorroe en blaasontsteking.

Gebruik van Tarivid

De Tarivid tabletten moeten in hun geheel worden doorgeslikt met water. U kunt dit geneesmiddel voor, tijdens of na de maaltijd innemen. Gebruik geen melkproducten, maagzuurremmers of zink- of ijzertabletten tegelijkertijd met Tarivid. Dit verhindert de opname van de antibiotica.

Maak de antibioticakuur helemaal af, ook als u het idee heeft dat de infectie al genezen is. Stopt u te vroeg met dit geneesmiddel, dan kunnen de overgebleven bacteriën zich weer gaan vermenigvuldigen.

Dosering:

Tarivid is verkrijgbaar in tabletten van 200 mg en 400 mg. De arts bepaalt welke variant u moet gebruiken en hoe lang u het geneesmiddel moet innemen. De algemene richtlijnen voor dosering zijn:

  • Volwassenen: tweemaal daags 200 mg.

Dit antibioticum is niet geschikt voor kinderen die nog in de groei zijn.

Let op:

  • Gebruik dit geneesmiddel niet als u overgevoelig bent voor ofloxacine of ander chinolon-antibiotica. U mag deze kuur ook niet innemen als u lijdt aan epilepsie of hier aanleg voor heeft.
  • Deze antibioticakuur mag niet worden gebruikt door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.
  • Tarivid kan in zeldzame gevallen maagdarmklachten, een peesontsteking en overgevoeligheid voor uv-stralen veroorzaken. Raadpleeg de bijsluiter voor een overzicht van andere bijwerkingen.
  • Tarivid kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen. De arts weet om welke combinaties van medicijnen het gaat.
  • Een enkele keer kan duizeligheid optreden bij het gebruik van Tarivid. Rijd geen auto als u hier last van heeft.
Product Prijs *
Tarivid 200 mg 14 tabl. € 71,50 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult