Tetralysal 300

tetralysal300Tetralysal bevat lymecycline, een antibioticum uit de groep tetracyclines. Dit geneesmiddel doodt bacteriën door hun eiwitaanmaak te remmen. Tetralysal wordt voornamelijk gebruikt bij de huidaandoeningen acne (puistjes) en rosacea. Daarnaast schrijven artsen dit geneesmiddel onder andere voor bij luchtweginfecties en urineweginfecties (blaasontsteking).

Gebruik van Tetralysal

Deze antibioticakuur bestaat uit capsules. Neem Tetralysal op een lege maag in (minimaal 1 uur voor of 2 uur na de maaltijd). Slik de capsule met veel water door, zonder te kauwen. Tetralysal mag niet worden gebruikt door kinderen die nog in de groei zijn. Dit geneesmiddel kan bij hen de botstructuur en de kleur van het gebit beïnvloeden.

Dosering

De duur van de antibioticakuur kan per aandoening verschillen, maar duurt over het algemeen tussen de 7 en 10 dagen. Bij acne en rosacea is vaak een langere kuur nodig. De arts bepaalt hoe lang u dit geneesmiddel moet gebruiken. Voor de meeste infecties geldt de volgende dosering:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar: tweemaal daags 1 capsule à 300 mg.

Bij acne wordt een andere dosering aanbevolen:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar: eenmaal daags 1 capsule à 300 mg.

Lees voor gebruik de bijsluiter en houdt u aan de dosering die de arts voorschrijft.

Let op:

  • Bij het gebruik van Tetralysal wordt de huid gevoeliger voor uv-straling. Vermijd direct zonlicht en de zonnebank om verbranding en huidirritatie te voorkomen.
  • Gebruik dit geneesmiddel niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft, lijdt aan een ernstige aandoening of als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen van dit geneesmiddel.
  • Onderbreek de kuur niet en maak deze altijd helemaal af, ook als u geen last meer heeft van de infectie.
  • Tetralysal heeft een wisselwerking met andere geneesmiddelen. De arts weet welke medicijnen u niet met elkaar mag combineren.
  • Tetralysal kan bijwerkingen veroorzaken, hoewel deze zelden optreden. Het gaat hierbij om klachten als misselijkheid, diarree en hoofdpijn. In de bijsluiter leest u meer over de bijwerkingen.
  • Gebruik dit medicijn niet als de uiterste houdbaarheidsdatum verstreken is.
Product Prijs *
Tetralysal 300 (lymecycline) 28 caps. € 50,50 Bekijk product >
Tetralysal 300 (lymecycline) 56 caps. € 61,20 Bekijk product >
Lymecycline 408 mg 28 caps. € 50,50 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult