Zinnat

zinnatZinnat is een antibioticum uit de groep cefalosporines. De werkzame stof cefuroxim dood bacteriën door zich te binden aan de celwand. De infectie kan hierdoor genezen, waardoor klachten als koorts en pijn snel afnemen. Zinnat kan gebruikt worden bij diverse bacteriële infecties, waaronder luchtweginfecties (met name hogere luchtweginfecties zoals middenoorontsteking, bijholteontsteking, keelontsteking en bronchitis), infecties van de urinewegen en huidinfecties. Zinnat is geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen.

Gebruik van Zinnat

Dit geneesmiddel is verkrijgbaar in de sterktes 250 mg en 500 mg. Zinnat wordt meestal ingenomen als tablet, hoewel er voor kinderen ook een suspensie (drank) verkrijgbaar is. U kunt dit geneesmiddel het beste tijdens of vlak na de maaltijd innemen. Kauw de tablet niet fijn, maar slik deze door met wat water.

Dosering

De gangbare dosering van deze antibioticakuur is als volgt:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar: tweemaal daags 250 mg.

Voor bepaalde aandoeningen kan de arts een andere dosering of sterkte voorschrijven. Voor kinderen jonger dan 5 jaar geldt een aangepaste dosering.

Let op:

  • Gebruik Zinnat niet als u overgevoelig bent voor cefuroxim of andere cefalosporine-antibiotica.
  • U kunt deze antibioticakuur in overleg met de arts gebruiken tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.
  • Bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Zinnat zijn onder andere diarree en andere maagdarmklachten. Een volledig overzicht van bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.
  • Maak deze kuur altijd helemaal af.
  • Een enkele keer kan er duizeligheid optreden bij het gebruik van deze kuur. Wacht met autorijden totdat u hier geen last meer van heeft.
  • Gebruikt u de anticonceptiepil of andere geneesmiddelen? Meld dit dan bij uw bestelling. De arts weet of Zinnat een wisselwerking heeft met de medicijnen die u gebruikt.
Product Prijs *
Zinnat Cefuroxim 250 mg 14 tabl. € 53,50 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult