Zithromax

zithromaxZithromax bevat azitromycine, een macrolide-antibioticum. Dit geneesmiddel werkt tegen een groot aantal bacteriën en wordt daarom gebruikt bij verschillende infecties, waaronder luchtweginfecties (keelontsteking, middenoorontsteking, bijholte- of voorhoofdsholteontsteking, longontsteking, bronchitis), chlamydia, gonorroe en andere geslachtsziekten, huidinfecties, darminfecties (diarree), de ziekte van Lyme en Q-koorts.

Gebruik van Zithromax

Zithromax wordt meestal ingenomen als tablet of capsule. Slik deze zonder te kauwen door met wat vloeistof. Dit medicijn kan zowel op een lege maag als na de maaltijd worden ingenomen. Als u last heeft van een gevoelige maag, kunt u de tablet of capsule het beste met wat voedsel innemen.

Dosering

Zithromax is verkrijgbaar in de sterktes 250 mg en 500 mg. De arts bepaalt welke dosering u moet gebruiken. Voor de meeste infecties geldt het volgende doseringsadvies:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 45 kilo:

Driedaagse kuur: gedurende 3 dagen eenmaal daags 1 tablet of capsule à 500 mg, of

Vijfdaagse kuur: de eerste dag 2 tabletten/capsules à 250 mg in een keer innemen. Dag 2 t/m 5 eenmaal daags 1 tablet of capsule à 250 mg.

Voor kinderen die lichter zijn dan 45 kilo zal de arts een andere dosering voorschrijven. Voor jonge kinderen is er een suspensie die gemakkelijker te doseren en in te nemen is.

Let op:

  • Gebruik deze kuur niet als u overgevoelig bent voor macrolide-antibiotica.
  • Onderbreek de kuur niet en maak deze altijd helemaal af.
  • Zithromax kan bijwerkingen veroorzaken als maagdarmklachten of gebrek aan eetlust. In de bijsluiter vindt u meer informatie hierover.
  • Gebruik dit geneesmiddel niet als u borstvoeding geeft, en overleg met de arts als u het wil gebruiken terwijl u zwanger bent.
  • Dit medicijn kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen. De arts weet om welke combinaties het gaat.
Product Prijs *
Zithromax 250 mg 4 caps. € 48,00 Bekijk product >
Zithromax 250 mg 6 caps. € 54,50 Bekijk product >

 
* Incl. artsconsult